Foto: LETA
Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcija iesniegusi Saeimā priekšlikumus grozījumiem likumā par svētku, atceres un atzīmējamām dienām, rosinot noteikt pareizticīgo Ziemassvētkus 7.janvārī par svētku dienu, informē frakcija.

"18.februāra referendums parādīja, ka mums visiem ir nepieciešams dialogs" - norāda apvienības "Saskaņas centrs" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Pareizticīgo ziemassvētku oficiālā atzīšana nav etnisks vai lingvistisks jautājums, jo pareizticīgajās draudzēs ir gan latvieši, gan krievi, gan citu tautību pārstāvji, tomēr šo svētku oficiāla atzīšana kļūtu par ļoti svarīgu pozitīvu signālu tieši krieviski runājošiem Latvijas iedzīvotājiem, kas vairākumā ir pareizticīgie vai vecticībnieki," uzskata Ušakovs.
Jau vēstīts, ka Saeimas opozīcija ierosinājumu noteikt pareizticīgo Ziemassvētkus par svētku dienu izsaka gandrīz katru gadu, un līdz šim valdošais vairākums šo priekšlikumu allaž ir noraidījis.

Pēc sestdien notikušā "valodas referenduma" svētku dienas statusa piešķiršanu pareizticīgo Ziemassvētkiem kā vienu no sabiedrības saliedēšanas pasākumiem minēja Zatlera Reformu partijas līderis Valdis Zatlers, savukārt Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa šo ideju nosauca par "absurdu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!