Foto: LETA

Ekspolitiķis Ainārs Šlesers solās nākamgad startēt Saeimas vēlēšanās.

Šlesers šodien bija uzaicināts uz Ģenerālprokuratūru, kas izmeklē viņam celto apsūdzību jaunajā digitālās televīzijas lietā.

Šlesers pēc prokuratūras apmeklējuma žurnālistiem stāstīja, ka uzrunās bijušos domubiedrus, bijušos ministrus, nozaru pārstāvjus un cilvēkus, "kuriem acis deg", taču tikai laiks rādīšot, vai viņš dibinās jaunu partiju "vai kā savādāk". Šlesers noliedza iespēju pievienoties paša savulaik slavētā Saeimas deputāta Alda Gobzema pārstāvētajai partijai "Likums un kārtība".

"Kāds būs formāts - vai tā būs jauna partija vai kā savādāk, to laiks rādīs. Pats galvenais ir tas, ka es aicinu uz sadarbību visus manus draugus, paziņas, domubiedrus, vecos cīņu biedrus apvienot spēkus un strādāt kopā, lai Latvija var būt veiksmes stāsts," izteicās Šlesers.

Viņš skaidroja, ka laikā, kad valstī valdības reitings ir zems, pašlaik valdošajām partijām draudot neievēlēšana nākamajā parlamentā. Šlesera skatījumā, izmeklēšana pret viņu esot sākta, jo 85% sabiedrības neatbalsta valdības lēmumus, tāpēc izdomāts ar šādu līdzekli "celt valdības reitingus", līdz ar to krimināllieta esot "kārtējais politiskais šovs".

Šlesers atgādināja, ka 2011. gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieprasīja kratīšanu viņa dzīvesvietā tā sauktās "oligarhu lietas" ietvaros, taču vairāku gadu laikā neviena apsūdzība neesot uzrādīta, tātad lieta esot bijusi safabricēta. "Jā, biju daļēji vainīgs - runāju tā, ka varēja interpretēt savādāk," izteicās Šlesers.

"Šis priekšvēlēšanu šovs" esot nepieciešams Jaunās konservatīvās partijas politiķiem Jurim Jurašam un Jānim Bordānam. Šlesers ir pārliecināts, ka tiesa viņu attaisnots, lai gan tiesas process noteikti vilksies gadiem.

Vēl pirms nedēļas Šlesers saviem bērniem esot teicis, ka politikā nekad neatgriezīsies, taču "šīs nedēļas notikumi" likuši viņam mainīt viedokli. "Esmu pieņēmis lēmumu virzīties un gatavoties nākamajā Saeimas vēlēšanām. (...) Es zinu, ka neesmu viennozīmīgi vērtēts cilvēks, arī politikā. Ja vēlētāji atbalstīs mani un manus domubiedrus, tad būsim gatavi tikt ievēlētiem un piedalīties valdības veidošanā. Savukārt, lai tiesvedība iet savu gaitu," sacīja Šlesers.

Kā ziņots, Kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību uzņēmējiem un bijušajiem politiķiem Andrim Šķēlem un Šleseram.

Bijušajam satiksmes ministram Šleseram apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā arī uzlikts arests Šlesera uzņēmumu daļām.

Līdz ar informācijas par apsūdzībām nākšanu klajā Šlesers paziņoja, ka "nopietni apsver" atgriešanos Latvijas politikā, kuru viņš savulaik pameta pēc pāris nesekmīgiem startiem vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!