Foto: Saeimas administrācija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) ceturtdien parlamenta sēdē lika pārbalsot mandāta apstiprināšanu deputātam Edvardam Smiltēnam (V), jo Saeimas Prezidijs konstatēja, ka pats Smiltēns esot piedalījies šajā balsojumā brīdī, kad nebija deputāta statusā.

Smiltēns līdz šodienas rītam bija Saeimas deputāta statusā, bet "zaudēja" to uz dažām minūtēm, jo parlamentā kā deputāte atgriezās bijusī premjerministre Laimdota Straujuma (V). Smiltēns līdz šodienai pildīja deputāta pienākumus uz laiku, kamēr Straujuma bija nolikusi savu mandātu uz Ministru prezidenta amata ieņemšanas termiņu. Smiltēnam gan šodien atkal tika apstiprināts deputāta mandāts uz laiku, kamēr savu mandātu uz amata pildīšanas termiņu ir nolicis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Prezidijs konstatēja, ka šo procedūru laikā Smiltēns, neesot deputāta statusā, esot paguvis nobalsot par sava deputāta mandāta apstiprināšanu. Tāpēc tika rīkota pārbalsošana, kurā rezultāts nemainījās - deputāta mandāts Smiltēnam tika apstiprināts.

Kā ziņots, Saeima šodien apstiprināja uzņēmēja Valda Kalnozola (ZZS) parlamentārieša pilnvaras uz laiku, kā arī atjaunoja Straujumas deputātes mandātu. Kalnozola pilnvaras apstiprinātas uz laiku, kamēr politiķis Māris Kučinskis (ZZS) pilda premjera pienākumus.

Saeimā iepriekš saņemts arī izglītības un zinātnes ministra Šadurska iesniegums par deputāta mandāta nolikšanu uz valdības pārstāvja pienākumu pildīšanas laiku. Līdz ar to šodien apstiprināts arī Smiltēna deputāta mandāts uz laiku, kamēr Šadurskis pilda ministra pienākumus. Līdz šim Smiltēns deputāta pienākumus pildīja kā Straujumas aizstājējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!