Foto: Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības policija (RPP) atgādina, ka šobrīd privātas ballītes ir aizliegtas. Speciālu reidu, kuros policija apsekotu mājokļus nebūs, tomēr tiks reaģēts uz izsaukumiem saistībā epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpumiem. Vienlaikus policija apsekos tirdzniecības vietas, kā arī pievērsīs uzmanību izklaides vietām, kuras jau iepriekš ir pārkāpušas noteikumus, rīkojot pasākumus, portāls "Delfi" noskaidroja RPP.

Kārtības sargi atzīmēja, ka šobrīd spēkā esošie normatīvie akti ir paredzējuši vienu izņēmumu, ja viesošanās notiek pie personas, kura dzīvo viena. Tomēr RPP atgādināja, ka ierobežojumi ir domāti sabiedrības kopējai drošībai, nevis, lai meklētu apkārtceļus tiem. Katrā šādā situācijā iedzīvotājam pašam ir jāizvērtē – vai satikšanās ir iegriba vai nepieciešamība, piemēram, aprūpēt vientuļu vecvecāku un aizvest viņam pārtiku.

Katrs šāds pārkāpums tiks izvērtēts individuāli. Piemēram, ja tiek rīkota mājas ballīte ar 20 viesiem, tad rīkotājam sods visticamāk būs lielāks nekā apmeklētājiem. Normatīvie akti nosaka, ka par epidemioloģiskās drošības noteikumu neievērošanu privātpersonām piemēro naudas sodu no 10 līdz 2000 eiro.

Jau ziņots, ka Ziemassvētku un Jaunā gada svinēšana, vērtējot epidemioloģisko situāciju un speciālistu ieteikumus, šogad ir vienas mājsaimniecības ietvarā, medijiem iepriekš paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku, valdība ārkārtējo situāciju pagarinājusi līdz 11. janvārim.

Tās laikā noteikti stingri pulcēšanās un citi ierobežojumi, lai stabilizētu situāciju un novērstu strauju Covid-19 izplatību. Tāpat līdz 11. janvārim nedrīkst notikt publiski pasākumi klātienē. Ārkārtējās situācijas laikā nedrīkst sniegt pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu. Stingras prasības ārkārtējās situācijas laikā ir arī sabiedriskās ēdināšanas vietām, kā arī tirdzniecības centriem.

Arī Latvijas veselības aprūpes jomā 10. decembrī tika izsludināta ārkārtas situācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!