Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien spriež par vairākiem ar būvniecību saistītiem jautājumiem. Sēdes norisei teksta un video tiešraidēs iespējams sekot līdzi portālā "Delfi.lv".

Deputāti analizēs gan grozījumus būvniecības reglamentējošos normatīvajos aktos no 2008.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 21.novembrim, gan Valsts būvinspekcijas reorganizāciju un ar to saistīto normatīvo aktu grozījumus.

Tāpat deputāti spriedīs par Ekonomikas ministrijas veiktajiem pasākumiem, lai ieviestu Valsts kontroles 2010.gada revīzijas ziņojumā "Būvniecības uzraudzības un kontroles funkciju īstenošana pēc Valsts būvinspekcijas reorganizācijas" apstiprinātos ieteikumus un dienesta pārbaudes rezultātiem sakarā ar bijušā Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces sievas vadītās biedrības "Ascendum" saņemtajiem ziedojumiem no vairākiem būvniecības uzņēmumiem (no 2012.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 31.decembrim) un par Pūces atkāpšanās no amata iemesliem.


Jāatgādina, ka iepriekš komisija tikās pērn 15.decembrī, kad parlamentārieši lēma, ka komisijas sēdes tiks pārraidītas tiešraidē Saeimas mājaslapā un translācija atļauta arī portālā "delfi.lv".

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ringolds Balodis ("No sirds Latvijai") iepriekš atklāja, ka lūdzis Saeimas prezidiju nodrošināt komisijas sēžu video translāciju Saeimas mājaslapā, ņemot vērā plašo sabiedrības interesi par parlamentārās komisijas darbu.  Sēžu video translēšana veicinātu atklātību un vairotu uzticību parlamenta darbam, minēja Balodis.

Jau vēstīts, ka Zolitūdes traģēdijas krimināllietā aizdomās turētie varētu parādīties jau šomēnes un tad lietu nodotu prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota šā gada 11.novembrī uz vienu gadu.

Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot tirdzniecības centra Maxima jumtam Rīgā, Priedaines ielā 20, bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!