Foto: Shutterstock

Nebija ne mazāko šaubu, ka nākamo semestri Karīna (vārds mainīts) būs "Erasmus+" studente Klāgenfurtes Universitātē Austrijas dienvidos. Augstskolas apstiprinājums bija viņai e-pastā. Karīna uzteica darbu Latvijā, paziņoja par prombūtni savai universitātei, taču tad negaidīti "atkrita atpakaļ". Rezervētā mājvieta studentu pilsētiņā, kā arī pati izīrētāja izrādījās fikcija. "Delfi" izsekoja Karīnas centieniem atgūt viņai izkrāptos 1350 eiro, kā arī skaidro, kā veiklāk risināt līdzīgas problēmsituācijas.

Cīniņš par mitekli Klāgenfurtē studentu starpā ir ļoti sīvs. Kolīdz bija uzņemta universitātē, Karīna pieteicās uz vietu vairākās mājokļu aģentūru nodrošinātās kopmītnēs, un, kad mēnesi līdz prombraukšanai joprojām atradās 30. vai 40. vietā gaidīšanas rindā, nolēma izmantot augstskolas uzturēto virtuālo ziņojumu dēli Klāgenfurtes Universitātes interneta vietnē.

"Es ievietoju sludinājumu, ka meklēju istabu. Komunicēt var iekšējā lapas čatā, bet es norādīju savu e-pastu. Uz to atrakstīja kāda sieviete. Atsūtīja bildes un pat video – kā izstaigā istabu. Bija tāda pati cena kā visos citos variantos. Nekas nešķita aizdomīgs," stāsta Karīna, "e-pastā saņēmu viņas pases kopiju identifikācijas apstiprināšanai, līgumu". Ievietot ziņojumu portālā Karīna varēja, tikai izmantojot augstskolas lietotājvārdu un paroli, tāpēc viņa bija maldīgi paļāvusies, ka sarakstās ar gluži tādu pašu studentu kā viņa

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!