Foto: DELFI
Turpinot maija brīvdienās ieplānoto vakcināciju pret Covid-19, svētdien, 2. maijā, vakcinācija turpināsies Rīgā, Ķīpsalas hallē, Valmierā un Rēzeknē. Vakcinācija svētdien tiek veikta tikai tiem iedzīvotājiem, kuri jau iepriekš izvēlējās vakcinācijas vietu un laiku vietnē "manavakcina.lv", portālu "Delfi" informēja Nacionāla veselības dienesta Vakcinācijas projekta biroja pārstāves.

VM pārstāvis atgādina, ka cilvēki, kas šajās brīdienās dosies uz kādu no vakcinācijas vietām, ir aicināti ierasties tajā ne ātrāk par 10-15 minūtēm.

"Cilvēki vakcinācijas centrā tiek laisti iekšā tad, ja ir pienācis viņu pieraksta laiks vai 5 minūtes pirms pieraksta. Aicinām iedzīvotājus šodien nenāk uz vakcinācijas centriem bez iepriekšēja pieraksta, kas veicams vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989," preses paziņojumā medijiem pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja pārstāves.

Tāpat šajā nedēļas nogalē pirmo reizi vakcinācija notiek arī C līmeņa vakcinācijas centros Tukumā, Kuldīgā, Alūksnē, Ķekavā un Salaspilī. "Vakar vakcinācija tika nodrošināta 11 Latvijas pilsētās, ņemot vērā vietnē "manavakcina.lv" iepriekš iekļautās iespējas vakcinācijas pierakstam šajās maija brīvdienās," portālam "Delfi" apstiprināja Vakcinācijas projekta birojā.

Svētdien vakcinācija tiek nodrošināta visu līdzšinējo atvērto prioritāro grupu iedzīvotājiem, kā arī visiem tiem iedzīvotājiem, kuri vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989 vakcīnai pret Covid-19 pieteicās šī gada februārī.

Savukārt martā un aprīlī potei reģistrētie iedzīvotāji var pieteikties konkrētam vakcinācijas laikam, sākot ar svētdienu, 2. maiju. Kopumā svētdien iespēja pašam vietnē manavakcina.lv izvēlēties vakcinācijas laiku tiek atvērta vēl 31 874 pilsoņu no visas Latvijas.

Jau ziņots, ka līdz ar 3. maiju vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens Latvijas iedzīvotājs, attiecīgi visu pārējo nozaru uzņēmumi, tai skaitā nozares, kas ikdienā saskaras ar lielu iedzīvotāju skaitu, tautsaimniecībai nozīmīgo eksportējošo uzņēmumu darbinieki un citu uzņēmumu darbinieki, būs vakcinējami pēc darba devēju iesniegtās informācijas izvēlētajam vakcinācijas veicējam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!