Foto: LETA
Ir daļēji ierobežota portāla "skolas.rigaskarte.lv" darbība, kā rezultātā nav iespējams piesaistīt elektronisko naudu "Skolēna e-kartei", informēja SIA "Rīgas karte" pārstāve Ilona Zaiceva.

Viņa skaidro, ka ierobežotā darbība saistīta ar tehniskās pielāgošanas darbiem, kuri ir nepieciešami, lai izpildītu un saskaņotu visas prasības, kas saistītas ar fizisko un juridisko personu pārbaudi. Pārbaude nepieciešama, lai saņemtu atbilstību regulējošajām prasībām un standartiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

Ierobežotā darbība neattiecas uz brīvpusdienu saņemšanu visās Rīgas skolās un to reģistrāciju ar e-talona palīdzību, kā arī citu e-naudas pakalpojumu - autostāvvietu apmaksu ar e-maciņu.

"Rīgas karte" atvainojas vecākiem, par sagādātajām neērtībām.

"skolas.rigaskarte.lv" ir daudzfunkcionāls portāls, kuru ir izstrādājusi "Rīgas karte" kompleksu ēdināšanas pakalpojumu apmaksai skolēniem, kas ietver arī bezmaksas maznodrošināto skolēnu ēdināšanu. Minēto pakalpojumu paredz Rīgas domes saistošie noteikumi "Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība piešķir mantisko pabalstu - Rīgas pilsētas pašvaldības apmaksātas pusdienas izglītojamiem".

Portāls ļauj skolēna vēcākiem vai aizbildnim reģistrēties kā konta turētājam un pēc tam, piesaistot savam kontam konkrētu e-talonu, pārskaitīt uz to elektronisko naudu paredzētu ēdināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!