Foto: DELFI

Tiesībsargājošās institūcijas veic ļoti rūpīgu izpētes darbu un ir gatavas dažādiem scenārijiem 16.martā, uzskata Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (V).

Komisijas sēdē šodien tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar 16.martu. Āboltiņa pēc komisijas sēdes pauda pārliecību, ka tiesībsargājošās iestādes spēs nodrošināt to, ka 16.marta pasākumi noritētu mierīgi un drošības dienesti būs gatavi novērst jebkuras provokācijas.

Tas, ka šogad situācija ir nopietnāka, ir atkarīgs no ārējiem apstākļiem. Komisijas vadītāja pauda, ka blakusvalstī norisinās karš un tiek uzskatīts, ka zināmi apdraudējumi varētu būt arī Baltijas valstīm. Tāpēc ir ļoti svarīgi pašiem nepakļauties dažāda veida provokācijām, akcentēja politiķe.

Viņa arī skaidroja - Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, kas pievērš mums pastiprinātu uzmanību, tātad jebkura provokācija tiktu atspoguļota plašāk. Šie ir ārējie iemesli, kāpēc šogad 16.marts ir sarežģītāks, rezumēja Āboltiņa.

Vienlaikus viņa teica, ka tiesībsargājošas iestādes ļoti rūpīgi strādā, analizē dažādus riskus un scenārijus, sadarbojas arī ar citu valstu kolēģiem, vērtē situāciju Lietuvā un Igaunijā.

Kā ziņots, Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets atzina, ka tā sauktie antifašisti arī šogad 16.marta pasākumos Rīgā mēģinās izdomāt ko jaunu, lai pievērstu sev plašsaziņas līdzekļu uzmanību.

16.martā Rīgā notiks visi pieteiktie pasākumi pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!