Foto: LETA

"Nav panikas, taču ir bailes," tā rakstu par Latviju un Pleskavas apgabalu Krievijā iesāk izdevums "Bloomberg", publikācijā uzsverot, ka abās Krievijas robežas pusēs jūtams izmisums, dusmas un neticība.

"Bloomberg" savā publikācija norāda, ka vārds "karš" jau kādu laiku abās Krievijas robežas pusēs tiek lietots visai bieži, bet kopš ASV prezidenta amatā ievēlēts "Vladimira Putina fans", visas trīs Baltijas valstis prāto, kas notiks tālāk.

Izdevums norāda, ka Eiropas Savienības ieviestās sankcijas pret Krieviju un tās atbildes sankcijas likušas pamatīgi ciest Latvijas ekonomikai, it īpaši uzņēmējiem Latgalē un Krievijas pierobežā. Savukārt rubļa vērtības samazināšanās dēļ pamatīgi cietušas dubultpilsonībā esošo pensionāru kabatas, jo pensiju, ko izmaksā Krievija, vērtība sarukusi.

Rakstot par Pleskavu, gan "Bloomberg" reportieris norāda, ka tur ekonomiskā situācija ir vēl sliktāka.

Tāpat izdevums uzver, ka gan Latvijā, gan tās austrumu robežas otrā pusē regulāri notiek militārās mācības – pēkšņa Krievijas bruņoto spēku aktivitāte kļuvusi par ierastu lietu.

"Latvijas valdība veic pārāk daudz darbību, kas liek domāt par nenovēršamu karu, piemēram, tāda līmeņa militārās mācības, kādas nav redzētas 25 gados un civilās aizsardzības mācības, kas šķiet kā gatavošanās iebrukumam vai kodoluzbrukumam," izdevumam paudis Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs.

"Bloomberg" publikācijā arī apskatīts jautājums par to, vai Latvijā iespējami līdzīgi notikumi kā Ukrainas austrumos. Bartaševičs gan medijam paudis pārliecību, ka Donbasa scenārijs Latvijā nevar atkārtoties.

Ar "Bloomberg" rakstu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!