Foto: F64
Trešdienas rītā stacionāri ārstējušies 12 pacienti, kuriem diagnosticēta saslimšana ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, preses konferencē trešdienas pēcpusdienā informēja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

SPKC speciālists paskaidroja, ka katru dienu no rīta SPKC apkopo informāciju, cik daudz pacienti, kas saslimuši ar Covid-19, ārstējas stacionāros. Trešdienas rītā tie bijuši 12 pacienti.

SPKC saistībā ar šiem 12 pacientiem noskaidrojis, ka nevienā no šiem 12 gadījumiem nav bijusi nepieciešama intensīvā terapija, līdz ar to vēl trešdienas rītā stacionāros nav bijis neviens smags saslimšanas gadījums. Stacionētās personas ārstējušās parastajās palātās.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks.

Iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

Trešdien pirmo reizi Slimību profilakses un kontroles centrs Latvijā konstatējis Covid-19 pacientus, kuriem nav skaidra epidemioloģiskā saite ar konkrētu saslimšanas gadījumu vai ceļojumu ārpus Latvijas, līdz ar to konstatēta nenoskaidrota vietējā transmisija, preses konferencē pastāstīja Perevoščikovs.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!