Foto: PantherMedia/Scanpix
Valdība otrdien atbalstījusi 8538 eiro pabalsta piešķiršanu pirms nedēļas Rīgā dzimušo trīnīšu ģimenei. Šim mērķim tiks izmantoti budžeta līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Trīnīši pasaulē nāca 7.maijā Rīgā. Mammas Elīnas meita un divi dēli ir šogad pirmie Latvijā piedzimušie trīnīšu.

Vien dažas dienas vēlāk - 10.maijā - Rīgā vēl vienā ģimenē piedzima trīnīši.

"Ņemot vērā demogrāfisko situāciju valstī, mēs katrā ģimenē vēlētos redzēt trīs un vairāk bērnu. Tāpēc trīnīšu piedzimšana vienmēr ir liels notikums un brīnums, par ko priecājas ikviens. Vecākiem tā ir trīskārša laime, bet vienlaikus arī trīskāršas rūpes un atbildība, jo jaunā ģimene kļuvusi arī par daudzbērnu ģimeni. Tāpēc vēlu vecākiem nepieciešamo spēku un izturību rūpēs par mazuļiem, lai izaudzinātu bērnus par krietniem un labiem cilvēkiem, kuri dzīvos un strādās Latvijā," teic labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ģimene, kurā 7.maijā piedzima divi puisīši un meitenīte, saņems Rīgas domes pabalstu 4500 eiro, otrdien nolēma Sociālo jautājumu komiteja, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Par pabalstu ģimenei, kurai 10. maijā tāpat piedzimuši divi puisīši un meitene, komiteja lems nākamajā sēdē, kad būs sagatavoti visi nepieciešamie dokumenti.

Labklājības ministrija informē, ka pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2011.gadā, kad trīnīši piedzima piecās ģimenēs; 2005.gadā trīnīši piedzima četrās ģimenēs, 2006.gadā - divās ģimenēs, 2007.gadā - vienā ģimenē, 2008.gadā - tris ģimenēs, 2009.gadā - vienā ģimenē, 2010.gadā - vienā ģimenē, 2012.gadā – trīs ģimenēs, bet 2013.gadā – vienā ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!