Foto: F64
Jaunā konservatīvā partija (JKP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) turpinās piedalīties "KPV LV" premjera amata kandidāta Alda Gobzema vadītajās sarunās, apstiprināja visu politisko spēku pārstāvji.

ZZS priekšsēdētājs Armands Krauze portālam "Delfi" skaidroja, ka viņa pārstāvētais spēks turpinās piedalīties sarunās. Viņš vērsa uzmanību, ka otrdien un trešdien plānots runāt par būtiskiem jautājumiem: par obligātā iepirkuma komponenti (OIK), par reģionālo reformu, kā arī par veselības jomu.

"Kamēr sarunas notiek, mēs aktīvi iesaistāmies un strādājam. Tie ir ļoti svarīgi jautājumi, par kuriem jārunā," uzsvēra Krauze. Jautāts, vai bijušas kādas indikācijas, ka "KPV LV" varētu aicināt izslēgt no sarunām partiju apvienību "Attīstībai/Par!", ZZS līderis norādīja, ka nav.

"Es nezinu, vai tas bija pārsteigums, bet nekas uz to nenorādīja vēl vakar sarunās," atzīmēja Krauze.

Arī NA sarunās piedalīsies, informēja politiskā spēka priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Viņš skaidroja, ka NA vēl nav uzklausījusi Gobzemu, taču šodienas sarunās noteikti prasīs viņa pamatojumu, kāpēc sperts šāds solis.

"Skaidrs, ka tas mazina iespējas savākt stabilu vairākuma valdību. Bet pašlaik vēl pie sarunu galda ir pietiekoši balsis, līdz ar to mēs sarunas turpinām," pauda NA līderis.

JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns arī apstiprināja, ka sarunas turpinās. Viņš informēja, ka viņa pārstāvētais spēks aicinās "KPV LV" no sarunām izslēgt arī ZZS. Plānots, ka šodienas tikšanās laikā šo jautājumu politiskais spēks apspriedīs ar "KPV LV".

Savukārt partiju apvienība "Jaunā Vienotība" šodien pulcēsies uz valdes un frakcijas kopsēdi, lai lemtu par turpmāko rīcību pēc Gobzema paziņojuma, pastāstīja politiskā spēka preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Jau vēstīts, ka partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Gobzems nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar partiju apvienību "Attīstībai/Par".

"Ar šo paziņoju, ka no turpmākajām valdības veidošanas sarunām izslēdzu "Attīstībai/Par", kurai pielipis valdības gāzēja vīruss. Šim vīrusam jau ir recidīva raksturs un tā acīmredzot ir tā jaunā politika, ko partija solīja vēlētājiem," teikts Gobzema paziņojumā.

Gobzems pārmet, ka jau no paša sākuma "Attīstībai/Par!" esot bijusi "vēlme spēlēt tikai Edgaram Jaunupam un tā sponsoriem saprotamu spēli". "Neviena konstruktīva priekšlikuma, meli televīzijas kameru priekšā, gļēvulīgi smaidi, drosmes trūkums runāt sejā un aizmuguriski kuluāru piedāvājumi vēl vakar vakarā ar mēģinājumiem izveidot (...) valdību ar Krišjāni Kariņu (JV) priekšgalā un centieniem trūkstošās balsis piepirkt no citām partijām," AP kritiku turpina Gobzems, "es ļoti ceru, ka partijas šādiem netīriem kuluāru piedāvājumiem netaisās piekrist un netaisās iet Jaunupa pavadā, akceptējot iepriekš politikā pierastu deputātu pirkšanas scenāriju."

Pirms lēmuma Gobzems par to informējis savas partijas "KPV LV" Saeimas frakciju, no kuras iebildumi neesot saņemti.

Aldis Gobzems šodien pulksten 19 viesosies “Delfi TV ar Jāni Domburu” studijā.

Ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Aldim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!