Foto: LETA

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas ir neizbēgamas, pirmdien intervijā LNT sacīja jaunais domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR).

"Es piedāvāju rīcības programmu, ar kuru mēs varētu uzlabot darbu. Un tai skaitā es domāju, ka ārkārtas vēlēšanas ir neizbēgamas. Tad arī saprast, kā, neskādējot rīdziniekiem, iet arī uz šādu soli kā ārkārtas vēlēšanas."

Turlais skaidroja, ka, ja politiķi nespēj vienoties, tad jāiesaistās vēlētājiem. Viņš sacīja, ka pirmdien ieplānojis sarunas gan ar "Saskaņas", gan opozīcijas pārstāvjiem.

Viņš arī iezīmēja, ka plāno piedāvāt arī opozīcijai vairāku domes komiteju vadību, tostarp viņa iepriekš vadīto korupcijas novēršanas komiteju.

Savukārt, runājot par partijas "Saskaņa" šķelšanos, Turlais sacīja: "Nu, vai mana ievēlēšana ir sašķēlusi "Saskaņas" frakciju vai viņas ilggadējā līdera aiziešana no "Saskaņas", katrā gadījumā iemesli droši vien ir vairāki. Tos varētu minēt, bet tās ir viņas iekšējās slimības."

Vēstīts, ka RD deputāti ceturtdien ārkārtas sēdē par domes jauno priekšsēdētāju ievēlēja "Gods kalpot Rīgai" deputātu Daini Turlo.

Neviens cits kandidāts mēra krēslam virzīts netika, bet Turlo bija izvirzījis aizejošais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S). "Par" Turlā kandidatūru balsoja 32 valdošās koalīcijas deputāti, bet 23 klātesošie opozīcijas deputāti izvēlējās balsojumā nepiedalīties.

Kā ziņots, pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas sašķēlās partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!