Foto: LETA

"TV3 Latvia" ("TV3") šodien nosūtījusi vēstuli vairākiem elektroniskajiem un drukātajiem medijiem ar aicinājumu nesākt vai nekavējoties pārtraukt izplatīt Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) izveidoto video reklāmu mājaslapai "www.partv.lv", paziņojusi televīzija.

"TV3" brīdina: ja reklāma tiks izplatīta, televīzija aizsargās savas intereses un tiesības tiesībsargājošajās iestādēs, tostarp tiesas ceļā vēršoties ar prasību ne tikai pret reklāmas devēju, bet arī reklāmas izplatītājiem.

Televīzija norāda, ka, pirmkārt, reklāmai ir maldinošs raksturs un, otrkārt, notiek prettiesiska preču zīmes izmantošana.

"TV3" rīcībā esošajā reklāmā tiek norādīts, ka ""TV3" vēlas panākt izmaiņas likumdošanā, ar kuru palīdzību turpmāk par šo kanālu skatīšanos no iedzīvotājiem tiks prasīta nauda. Šie TV kanāli jau gūst ienākumus no televīzijas reklāmām, tagad tie vēlas dubultā paņemt naudu arī no skatītājiem. Latvijā faktiski tiks ieviesta maksas televīzija, atstājot skatītājus bez iespējas saņemt bezmaksas informāciju par valstī notiekošo. Pret šādu ieceri asi iestājas vairākas nozares organizācijas."

Televīzija norāda, ka šie apgalvojumi ir nepatiesi un pilnībā maldinoši, savukārt reklāmas teksts aizskar "TV3" godu un cieņu, pasliktinot "TV3" reputāciju sabiedrībā. Turklāt reklāma nesatur nekādas norādes uz to, kuras ir tās profesionālās organizācijas, kas pauž šīs ziņas.

"TV3" atgādina par Reklāmas likuma 3.pantu, saskaņā ar kuru reklāmai jābūt likumīgai, patiesai un objektīvai, tā veidojama saskaņā ar godprātīgu reklāmas praksi, turklāt reklāmā atļauts iekļaut tikai tādus paziņojumus, kas nepārkāpj ētikas, morāles un pieklājības normas. Tāpat saskaņā ar Reklāmas likuma 12.panta ceturto daļu reklāmas izplatītājam ir aizliegts izplatīt reklāmu, par kuras izplatīšanas aizliegumu viņš zina vai viņam vajadzēja zināt.

Kā ziņots, vakar LEKA sūdzējās, ka "TV3" un LNT neļauj savos reklāmas laikos pārraidīt tās reklāmu, kurā skatītāji tiek aicināti izteikt savas domas par maksas ieviešanu līdzšinējiem bezmaksas kanāliem.

LEKA valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls pauda viedokli, ka abām televīzijām iesniegtā reklāma ir likumīga, patiesa un objektīva, kā arī tā nepārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas, tāpēc nav iemesla tai atteikt reklāmas iespējas.

Televīziju pārstāvji pauda pretēju viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!