Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī dzēsis divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus Liepājā un Medemciemā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 22.04 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur vienstāva ražošanas ēkā dega tvaika nosūcējs desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 13 cilvēki.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 00.17.

Savukārt pulksten 16.51 VUGD saņēma izsaukums Olaines novada Medemciemā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja 180 kvadrātmetru platībā. Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 21.38.

Tāpat pulksten 12.11 tika saņemts izsaukums Ventspilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega siena un sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No ēkas bija evakuējušies seši cilvēki. Mājoklī un ēkas kāpņu telpā bija uzstādīts dūmu detektors. Pulksten 12.41 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega siltumnīca, vieglā automašīna, ūdens sildītājs, sodrēji dzīvojamās ēkas dūmvadā, atkritumi, sadzīves mantas, divos gadījumos piededzis ēdiens, noliktavas starpsiena, bet vēl citviet elektrosadales skapī bija sakusuši drošinātāji.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 27 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!