Foto: LETA

Trešdien Rīgā, divstāvu dzīvojamās mājas ugunsgrēkā bojā gājusi apmēram 75 gadus veca sieviete, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Plkst. 23.15 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jaunciema 4. līniju Rīgā, kur divstāvu dzīvojamai mājai degusi pirmā stāva palodze, otrajā stāvā esošās sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā, kā arī netālu esošais šķūnis divdesmit kvadrātmetru platībā.

No ēkas tika izglābta apmēram 65 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar dūmiem. Viņa nogādāta slimnīcā. Taču apmēram 75 gadus vecu sievieti glābt neizdevās. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 1.40.

Izsaukums tika saņemts arī uz Kandavas novada Zantes pagastu, kur 280 kvadrātmetru platībā dega malkas un zaru kaudze. Ugunsgrēks tika likvidēts astoņu stundu laikā.

Glābēju palīdzību saņēmuši arī divi kaķi. Viens no tiem Višķu ielā Rīgā bija iesprūdis automašīnas motora nodalījumā. Glābēji to atbrīvojuši un nogādāja veterinārajā klīnikā. Savukārt Bauskas ielā Rīgā kaķis tika nocelts no koka galotnes. Kaķis glābējus paspējis arī sakost.

Kopumā trešdien tika saņemti 43 izsaukumi – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!