Foto: LETA

Valdošā koalīcija ir aizmirsusi savus solījumus “tiem, kam trūkst visvairāk – skolotājiem, mediķiem un pensionāriem”, trešdien, 17.decembrī, intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja partijas “Saskaņa” Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs.

Opozīcijas deputāts sacīja, ka patlaban vēl nav atbalstīts neviens no “Saskaņas” priekšlikumiem. Viņš norādīja, ka viņa pārstāvētā partija nākusi klajā ar priekšlikumiem, kas būtiski Latvijas tranzītnozarei. Proti, pēc Urbanoviča teiktā “Saskaņa” iesniegusi priekšlikumu par nepabeigto pasažieru vilcienu, kas patlaban stāv vilcienu depo un Rīgas Vagonbūves rūpnīcā, atjaunošanu un tehnisku pabeigšanu.

Runājot par nākamā gada budžeta pieņemšanu galīgajā lasījumā, Urbanovičš norādīja, ka “tikai tagad, ejot uz darbu,” viņš redzēs Saeimas Budžeta komisijas atbalstītos priekšlikumus. Patlaban viņam nav zināmi priekšlikumi, kuri ir atbalstīti.

Jau vēstīts, ka 2015.gada konsolidētā budžeta ieņēmumi paredzēti 7,253 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - 7,471 miljardu eiro apmērā apmērā. Salīdzinot ar šā gada budžetā plānoto, ieņēmumi plānoti par 209 miljoniem eiro jeb 2,97% lielāki, bet izdevumi pieaugs par 283 miljoniem eiro jeb 3,9%.

Jaunajām politikas iniciatīvām un citiem pasākumiem nākamgad kopumā piešķirts 180,1 miljons eiro, tostarp 161,5 miljoni eiro - ministriju jaunajām iecerēm.

Par nākamā gada budžeta prioritāti atzīta sociālā un nacionālā drošība. Aizsardzības ministrijas izdevumi pamatfunkcijām 2015.gadā pieaugs par 37,9 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!