Foto: LETA
Nolietoti tanki nespēs aizsargāt Latvijas drošību un arī 1000 kanādiešu kareivji neglābs mūs, tā sestdien "Saskaņas" kongresā sacīja Rīgas mērs un partijas līderis Nils Ušakovs.

"Turpinās Eiropas Savienības un Krievijas savstarpējo attiecību krīze. Un kā pēc pēdējiem aprēķiniem , Latvija ir viena no valstīm, kas sankciju dēļ ekonomiski ir cietusi visvairāk

Mēs visi ar milzīgām bažām, bet reizēm pat ar šausmām lūkojamies uz notiekošo Austrumos – no asinspirts Sīrijā līdz nestabilitātei Turcijā," sacīja Ušakovs, piebilstams, ka šajā katastrofiski sarežģītajā laikā, Latviju vadot labēji analfabēti.

"Un tas ir pats lielākais risks mūsu drošībai, mūsu valsts attīstībai, mūsu nākotnei. Nolietoti tanki nespēs aizsargāt mūsu drošību. Un arī 1000 kanādiešu kareivji neglābs mūs," norādīja politiķis.

"Mūsu drošība vislielākā mēra ir atkarīgā no investīcijām veselībā un izglītībā, no sociālas stabilitātes, no sociālā netaisnīguma samazināšanos, no ekonomikas attīstības, no draudzīgām un cienpilnīgām attiecībām starp visām etniskām un lingvistiskām grupām. Un lai nodrošinātu mūsu valstij tādu nākotni ir nepieciešami divi instrumenti – sociāldemokrātija un "Saskaņa"," saviem partijas biedriem sacīja Ušakovs.

Tiesa gan, Latvijā pašlaik nemaz neplāno ierasties 1000 karavīru no Kanādas - "Delfi" atgādina, ka saskaņā ar NATO austrumu flanga stiprināšanas plānu, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā un militāro aktivitāti pie alianses valstu robežām, 2017. gadā Latvijā tiks izvietota aptuveni 1000 vīru spēcīga Kanādas vadīta kaujas grupa. Bez kanādiešiem tajā ietilps arī Polijas, Albānijas, Itālijas un Slovēnijas karavīri. Kanāda bataljonam atvēlējusi 455 karavīrus, bet pārējo skaitu nodrošinās sabiedrotās valstis. Zināms, ka Kanāda līdz ar karavīriem sūtīs arī bruņumašīnas.

Tikmēr Igaunijā tiks izvietota Lielbritānijas vadīta daudznacionāla kaujas grupa, Lietuvā bataljons Vācijas vadībā, bet Polijā izvietoto kaujas grupu vadīs ASV. Vienlaicīgi Rumānijas vadībā paredzēts stiprināt NATO klātbūtni arī Melnās jūras reģionā.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" sestdien pulcējusies ikgadējā kongresā, kurā diskutēs par gatavošanos pašvaldību vēlēšanām.

Paredzēts, ka "Saskaņas" sarakstā Daugavpilī ar pirmo numuru startēs Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš, bet Jūrmalā - Saeimas deputāts Ņikita Ņikiforovs.

"Saskaņas" kongresam reģistrējušies 627 delegāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!