Foto: DELFI

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) Kurzemes iecirkņa vadītāja pienākumu izpildītājs Vladimirs Telešs pārstās pildīt minētā amata pienākumus, tiklīdz darbā tiks pieņemts iecirkņa vadītājs, sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Komentējot publiski izskanējušo informāciju, ka Telešs bez atbilstošas izglītības ir parakstījis vairākus ar iedzīvotāju drošību saistītus dokumentus kā sertificēts būvinženieris, Ušakovs pauda, ka "amatpersona ir tikai iecirkņa vadītāja pienākumu izpildītājs - tikai uz laiku, kamēr tiek meklēts iecirkņa vadītājs". Komentējot šādas situācijas risinājumu, Rīgas mērs norādīja, ka, tiklīdz būs pieņemts darbā iecirkņa vadītājs, Telešs šos pienākumus vairs nepildīšot.

Kā ziņots, Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā sākta pārbaude par Rīgas domes "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes iesniegumu, kurā aicināts izmeklēt RNP Kurzemes iecirkņa vadītāja pienākumu izpildītāja Teleša iespējamo pretlikumīgo rīcību.

Deputāte lūdza izvērtēt RNP vadības atbildību, pieņemot darbā un uzticot veikt būvinženiera pienākumus cilvēkam bez atbilstošas kvalifikācijas.

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju Telešs ir parakstījis vairākus ar iedzīvotāju drošību saistītus dokumentus kā sertificēts būvinženieris, taču ne Latvijas augstākās izglītības iestādēs, ne Latvijas Būvinženieru savienībā nav apliecinājumu tam, ka Telešs būtu ieguvis nepieciešamo augstāko profesionālo izglītību, kas ļautu viņam pildīt sertificēta būvinženiera pienākumus.

"Ja Telešs bez nepieciešamās izglītības pilda būvinženiera pienākumus un to pieļauj RNP vadība, tad tas var būt nopietns drauds rīdzinieku drošībai," uzskata Ēlerte.

Telešs ir Rīgas domes deputātes Svetlanas Savickas (S) dzīvesbiedrs.

Kā ziņots, pēdējā laikā ir iebrukušas sešas RNP apsaimniekotās mājas, četras no tām Pārdaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!