Foto: DELFI
Pēc būvniecības sieta uzstādīšanas uz Vairoga ielas satiksmes pārvada trokšņu sienām putnu bojāeja vairs nav novērota, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dišlere.

Jau ziņots, ka uz trokšņu sienām uzstādīts būvniecības siets, lai novērstu putnu ietriekšanos caurspīdīgajās sienās un bojāeju.

Departamenta pārstāvji arī uzrunājuši uzņēmējus, kas izgatavo trokšņu sienas, lai aicinātu turpmāk izgatavotu putniem labi pamanāmus trokšņu ekrānus.

Būvniecības siets uz Vairoga ielas pārvada varētu tikt atstāts arī nākamgad kā pietiekami labs risinājums, piebilda Dišlere.

Kā ziņots, Austrumu maģistrāles posmā no krustojuma ar Viestura prospektu līdz krustojumam ar Meža prospektu uzstādīti caurspīdīgi trokšņa aizsardzības ekrāni ar putnu aizsardzībai paredzētām plēsīgo putnu uzlīmēm, tomēr Latvijas Ornitoloģijas biedrības eksperti šajā objektā konstatēja putnu bojāeju pēc sadursmēm ar trokšņa aizsardzības ekrāniem.

Šā gada jūlijā un augustā, apsekojot Gustava Zemgala gatves Vairogu pārvada posmus gan uz, gan zem tilta, kas iet caur priežu mežu pie Gaujas ielas un Varoņu ielas, tika atrasti 46 pret stikla sienām nositušos putnu līķi no 18 putnu sugām. Starp bojāgājušajiem putniem bija dižraibais dzenis, melnais meža strazds, lauku zvirbulis, dziedātājstrazds, zilzīlīte, lakstīgala un citi.

Lai uzlabotu situāciju un novērstu putnu bojāeju, trokšņa aizsardzības sienas pārklātas ar tumšu celtniecības sietu, lai putni tās pamanītu un tajās neietriektos. No Rīgas domes pašvaldības rezerves fonda šim nolūkam piešķirti 14 500 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!