Foto: LETA
Uzņēmumi ir aicināti iesaistīties iedzīvotāju motivēšanā vakcinēties pret Covid-19, piemēram, motivējot savus darbiniekus un/vai piedāvājot bonusus iedzīvotājiem, medijiem pirmdien, 17. maijā, sacīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Kā piemērus viņa minēja, ka darba devējs var saviem darbiniekiem piešķirt papildu brīvdienu vai piemaksu, vai kādas citas priekšrocības, ja darbinieks vakcinējas pret Covid-19.

"Zinām, ka lielie uzņēmumi tiešām domā par saviem darbiniekiem, lai viņiem pēc vakcinēšanās fakta būtu ērti, un arīdzan uzsver saviem darbiniekiem, cik svarīgi ir vakcinēties," norādīja Juhņēviča.

Vēl viena aktivitāte, kā plāno uzņēmumus iesaistīt, ir, aicinot piedāvāt kādus bonusus, kuponus, dāvanas iedzīvotājiem par vakcinēšanos. Juhņēviča skaidroja, ka tie varētu būt kādi kuponi, ko izsniegtu lielajos vakcinācijas centros.

Viņa norādīja, ka uzņēmumi tiks aicināti iesaistīties šajā procesā ar saviem piedāvājumiem. Tāpat tos var sūtīt uz e-pastu eva.juhnevica@vmnvd.gov.lv, preses konferencē pirmdien sacīja Juhņēviča.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, 17. maija, tiek uzsākta 16 un 17 gadus vecu jauniešu vakcinācija ar "Pfizer-BioNTech" vakcīnu "Comirnaty", portālu "Delfi" informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Ieva Stūre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!