Foto: LETA
Ministru kabinets ceturtdien, 9. aprīlī, atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotos grozījumus likumā par Rīgas domes atlaišanu, kuri paredz ārkārtas vēlēšanas pārcelt uz šī gada 29. augustu.

Valdības atbalstītie grozījumi paredz Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu norisi šī gada 29. augustā, bet Centrālajai vēlēšanu komisijai domes ārkārtas vēlēšanas būtu jāizsludina 7. jūlijā.

Par ārkārtas vēlēšanu datumu maiņu vēl būs jālemj Saeimai.

"Delfi" jau ziņoja, ka Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ Saeima 20. martā lēma pārcelt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas uz 6. jūniju.

Savukārt vēl pirmdien, 7. aprīlī, Sadarbības sanāksmē koalīcijas partiju pārstāvji politiski vienojās par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu pārcelšanu uz septembra sākumu.

VARAM ministrs Juris Pūce (AP) sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka tas varētu būt 5. septembris, jo tā ir pēdējā iespēja sarīkot vēlēšanas. Saskaņā ar likumu, ja līdz kārtējām vēlēšanām atlicis mazāk par deviņiem mēnešiem, ārkārtas vēlēšanas nerīko un darbu turpina pagaidu administrācija. Patlaban noteikts, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiek 6. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!