Foto: Publicitātes attēli

Ministru kabinets (MK) otrdien sniedzis atļauju Ingai Antānei (RP) savienot amatus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) un Rīgas brīvostas valdē.

Antāne iepriekš bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministra biroja vadītāja. Pēc jaunas valdības apstiprināšanas viņa turpinās darbu jaunā ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) birojā padomnieces amatā.

Antāne ar šādu lūgumu MK bija vērsusies 24.janvārī. Iepriekšējās valdības laikā viņai šāda atļauja tika izsniegta, taču, līdz ar jaunas valdības sastāvu, par šo jautājumu bija jālemj atkāroti.

Antānes lūgumu izvērtējusi VARAM, kas nav konstatējusi amatu savienošanas ierobežojumus, kas varētu rasties ņemot vērā iespējamos interešu konflikta riskus.

Antāne 2013.gada pašvaldību vēlēšanās kandidēja uz Rīgas mēra posteni.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn, tolaik vēl ministra Edmunda Sprūdža padomnieci juridiskajos jautājumos Ingu Antāni, kura paralēli darbam ministrijā strādāja arī Rīgas brīvostas pārvaldes (RBP) valdē, sodīja par neatļautu amatu savienošanu, izsakot mutisku aizrādījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!