Foto: LETA

Lai arī sestās sarunas par valdības veidošanu pēc "KPV LV" piedāvātā darba plāna nav viesušas skaidrību par valdības izveidošanas izredzēm, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētais premjera amata kandidāts Aldis Gobzems ("KPV LV") aicina sevi un partiju nesteidzināt.

"Valdība jāveido ar smaidu, ar baudu, nevis ar grumbām sejā un drūmiem paziņojumiem," tā pēc sestās sarunu kārtas pauda Gobzems. Viņš aicināja nesteidzināt "KPV LV" un ļaut tai ieturēt savu ritmu. Gobzems ir gatavs izmantot visas sev atvēlētās dienas – līdz 10. decembrim, "lai izveidotu rīcībspējīgu valdību".

"KPV LV" līderis vērsa uzmanību, ka tāds ir partijas ritms un stils, kas politiskajam spēkam ir komfortabls. Šādā veidā strādājot, var nonākt līdz izrunātākajam un kvalitatīvākajām piedāvājumam, skaidroja Gobzems.

Vēl joprojām potenciālie sadarbības partneri ir bažīgi par to, vai Gobzems saņems pielaidi valsts noslēpumam. "Agrāk vai vēlāk "KPV LV" vadīs valdību," mierinoši teica Gobzems, piebilstot, ka pielaidi saņems. "Nav neviens arguments, kāpēc man neviens [to] nedos," norādīja "KPV LV" līderis.

Otrdien sarunas tiks turpinātas. Pulksten 14 politiķi diskutēs par administratīvi teritoriālo reformu, savukārt pulksten 16.30 par obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

Vēstīts, ka pirmdien norisinājās sestās sarunas par valdības veidošanu pēc Gobzema piedāvātā darba plāna. "KPV LV" kopā ar "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!" un Nacionālās apvienības pārstāvjiem pārrunāja valdības vienprātības jautājumu sarakstu, kā arī valdības deklarācijas preambulu.

Ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Aldim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!