Ministru kabinets otrdien, 15. jūnijā, lems par ceļošanas atvieglojumiem, samazinoties saslimstībai ar Covid-19, un īpaši labvēlīgi tie solās būt vakcinētiem cilvēkiem.

Preses konferencē pēc valdošās koalīcijas partneru sadarbības sanāksmes pirmdien Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem atgādināja, ka otrdien, 15. jūnijā, stāsies spēkā būtiski atvieglojumi, it īpaši vakcinētiem cilvēkiem.

Kariņš arī pavēstīja, ka Ministru kabinets otrdien arī iecerējis pieņemt noteikumus par izmaiņām ceļošanas nosacījumos, un "īpaši labvēlīgi tie ir gaidāmi tieši vakcinētiem cilvēkiem".

Arī "Attīstībai/Par" Saeimas frakcijas vadītājs Juris Pūce pauda gandarījumu, ka valdība lems par izmaiņām ceļošanas noteikumus un īpašiem atvieglojumiem vakcinētām personām.

"Manuprāt, tas ir svarīgs signāls Latvijas sabiedrībai par to, ka vakcinētas personas ir izpildījušas savu pienākumu pret Latvijas sabiedrību, rūpējoties par drošību un veselību," teica Pūce, piebilstot, ka tāpēc arī tām vasarā būs atvieglotas ceļošanas iespējas.

Pagaidām gan viņš atturējās prognozēt, kādi tieši būs šie atvieglojumi.

Jau ziņots, ka no 15. jūnija sāks darboties virkne ierobežojumu atvieglojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!