Foto: DELFI

Ja valdība atbalstīs Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu atteikties no operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu nodrošināšanas ārpakalpojumā, lielu interesi izpelnījušais auto iepirkuma konkurss bez sirdsapziņas pārmetumiem tiks pārtraukts.

Kā pastāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs, ja valdība apstiprinās atteikšanos no ārpakalpojuma, tad "konkurss beigsies ne ar ko". Atbildot uz jautājumu, vai tas neradīs kādus sarežģījumus ar uzņēmumiem, kuri jau pieteikušies konkursam, Belēvičs norādīja, ka "pats konkurss neuzliek ministram pienākumu slēgt līgumu par ārpakalpojuma pirkšanu".

VM jau sagatavojusi valdībai informatīvo ziņojumu "Par operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu un to vadītāju nodrošinājumu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģionālajam centram", kurā lūdz atbalstīt atteikšanos no automašīnu iepirkuma ārpakalpojumā. Ziņojumu valdības sēdē plānots izskatīt nākamnedēļ.

Plānots, ka, valdībai atbalstot ziņojumu, Ministru kabineta 9.septembra rīkojums par atļauju Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) slēgt līgumu par ārpakalpojumu, zaudēs aktualitāti.

Jau ziņots, ka lielās intereses dēļ NMPD jau trešo reizi pagarinājis piedāvājumu iesniegšanas termiņu konkursā par 76 Rīgas reģionālā centra mediķu brigāžu nodrošināšanu ar operatīvo medicīnisko transportu, apstiprināja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Par 52,5 miljonus eiro vērto iepirkuma konkursu, kurā tiek meklēts pretendents, kas no nākamā gada maija nodrošinās NMPD Rīgas reģionālo centru ar operatīvo medicīnisko transportu un tā vadītājiem, interesējušās četras kompānijas, no tām - viens starptautisks uzņēmums.

Vienlaikus turpinās diskusijas par to, vai mašīnas, apkopi un šoferus turpināt pirkt ārpakalpojumā no privāta komersanta vai arī auto gādāt pašai valstij. Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) ir pārliecināts, ka automašīnu iepirkums ārpakalpojumā ir jāpārtrauc. Viņš pieļauj, ka minētais iepirkuma konkurss varētu tikt apturēts.

Arī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija 3.decembrī vienbalsīgi vienojās vērsties valdībā, lai atbalstītu VM nostāju iegādāties NMPD automašīnas Rīgas reģionam par valsts budžeta līdzekļiem, nevis izmantot ārpakalpojumā. Saeimas komisijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS) pēc slēgtās komisijas sēdes skaidroja - tika konstatēts, ka ārpakalpojums nav izdevīgs, tāpēc komisija vērsīsies valdībā, paužot atbalstu automašīnu iegādei par valsts budžeta līdzekļiem.

Līgums ar pašreizējo ārpakalpojuma sniedzēju beigsies 2015.gada aprīļa beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!