Foto: LETA

Paralēli saviem tiešajiem pienākumiem pašvaldībā Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) savā kabinetā reklamē interneta veikalu, svētdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de Facto".

Raidījuma norāda, ka līdzās mēra pienākumiem Krauklis novārtā nav atstājis arī privāto biznesu, pilnībā vai daļēji sev saglabājis daļas trīs firmās. Viena no tām ir veikals, kas atrodas bijušā Valkas kinoteātra ēkā un tam nule kā radīta iespēja iepirkties arī internetā.

Veikalam radīts video rullītis, kurā redzams Krauklis, turklāt tas uzņemts domē esošajā kabinetā, fonā mirdzot pilsētas vimpeļiem, norāda raidījums.

Raidījums norāda, ka Krauklis, ispējams, pārkāpis likumu, jo likumā ,,Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" lasāms: ,,Valsts amatpersonai ir aizliegts nodarboties ar jebkāda veida reklāmu vai izmantot savu vārdu reklamēšanai, izņemot gadījumus, kad tas ietilpst šīs valsts amatpersonas amata pienākumos." Tāpat kabinets ir pašvaldības īpašums un tas nav izmantojams privātām vajadzībām, norāda LTV.

Krauklis situāciju raidījuma skaidro tā: "Es neizvēlējos. Atnāca puisis. Teica, ka vajag ātri ierakstīt reklāmu un mēs ierakstījām." Krauklis notikušajā neko nosodāmu nesaskata, jo tas esot viens no veidiem, kā viņš varot ,,veicināt Latvijas ekonomisko attīstību".

Notikušo šobrīd pārbauda Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, norāda LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!