Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Ministru kabinets otrdien, 10. janvārī, apstiprināja grozījumus Valsts enerģētikas krīzes centra nolikumā, nosakot, ka turpmāk centra vadību nodrošinās klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV).

Ekonomikas ministrijā (EM) portālu "Delfi" informēja, ka līdz šim minēto centru vadīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA), bet centra sekretariāta darbību materiāltehniski nodrošināja EM.

Ņemot vērā Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izveidi un enerģētikas politikas jomas pāreju uz to no EM, Valsts enerģētikas krīzes centra vadības funkcija tiek nodota KEM.

Saskaņā ar grozījumiem centra nolikumā, par tā vadītāju noteikts klimata un enerģētikas ministrs, bet ministra prombūtnes laikā centra vadību nodrošinās KEM valsts sekretārs.

Tāpat paredzēts, ka turpmāk Valsts enerģētikas krīzes centra sekretariāta darbību materiāltehniski nodrošinās KEM un centra sastāvā tiks iekļauti KEM pārstāvji.

Valsts enerģētiskās krīzes centrs ir koordinējoša un konsultatīva valsts institūcija, un tās uzdevums ir izsludinātas valsts enerģētiskās krīzes laikā vai arī tās draudu gadījumā vadīt krīzes novēršanas un krīzes izraisīto seku likvidēšanas pasākumus.

Centra sastāvā ir pārstāvji no Klimata un enerģētikas, Ekonomikas, Iekšlietu, Satiksmes, Aizsardzības, Tieslietu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām, Latvijas Pašvaldību savienības, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, AS "Augstsprieguma tīkls", AS "Latvenergo", AS "Gaso", AS "Rīgas siltums", AS "Sadales tīkls", AS "Conexus Baltic Grid", Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!