Foto: LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina premjeru Krišjāni Kariņu (JV) un nozares ministrijas, lai tās pagarina individuālo konsultāciju termiņu vismaz par diviem mēnešiem. Pagaidām valsts finansējums samaksai skolotājiem piešķirts par februāri un martu, portālu "Delfi" informēja LIZDA pārstāve Ilze Zālīte.

"Uzskatām, ka, neatsākoties mācībām klātienē un ņemot vērā gan skolotāju noslogotību, gan izglītojamo akūto nepieciešamību pēc individuālajām konsultācijām, būtu ļoti svarīgi nodrošināt konsultācijas līdz pat šī mācību gada beigām," paziņojumā medijiem pauž arodbiedrība.

Iepriekš Ministru kabinetā apstiprināja, ka skolotāji un atbalsta personāls, kā arī profesionālās izglītības iestāžu vispārizglītojošo mācību priekšmetu skolotāji, kas sagatavo izglītojamos valsts pārbaudes darbiem Covid-19 pandēmijas laikā, saņemts darba samaksu.

Balstoties uz to, ka finansējums piešķirts par februāri un martu, LIZDA lūdz grozīt normatīvos aktus.

Jau vēstīts, ka 8. februārī valdība apstiprināja iespēju rīkot individuālas konsultācijas klātienē visos skolas vecumposmos tiem bērniem, kam grūtības mācībās un kam nepieciešams psihoemocionāls atbalsts.

"Drošības komplekts" skolās arī individuālo konsultāciju laikā ir dezinfekcija, telpu vēdināšana, sejas maskas un distance.

Pēc skolēnu brīvlaika no nākamās nedēļas mācības klātienē 1.- 4. klasēs varēs rīkot 36 pašvaldības un tāpat no nākamās pirmdienas formālās un neformālās izglītības nodarbības ārtelpās grupā līdz 20 personām varēs norisināties 45 epidemioloģiski drošās pašvaldībās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!