Foto: LETA

Bēdīgi slavenais, aizdomās par vērienīgu kukuļošanu gada sākumā aizturētais, bijušais Muitas kriminālpārvaldes šefs Vladimirs Vaškevičs pagājušās nedēļas nogalē atkal apprecējis savu šķirto sievu, arī kukuļošanā apsūdzēto uzņēmēju Ināru Vilkasti, ceturtdien vēsta portāls "Ir".

To, ka pāris, kurš medijos daudz aprakstīts, apprecējies, portālam apliecinājis viens no kāzu dalībniekiem - baņķieris Valērijs Belokoņs. Mediji gan iepriekš rakstījuši, ka pāra šķiršanās ir "biznesa darījums", lai tādā veidā pasargātu abu bagātību. Vaškevičs, kurš ir amatpersona, ilgi medijiem stāstīja, ka pārtiek vien no algas, lai gan nereti tērpās dārgos apģērbos. Taču šķirtais pāris iepriekš redzēts kopā arī dažādos pasākumos, kā arī abiem pietuvinātas personas teikušas, ka Vilkaste dzīvo kopā ar bijušo vīru. Arī šīs kāzas portālam "Ir" zinoši cilvēki nodēvējuši par fiktīvām. Proti, laulības atbilstoši likumdošanai ļautu Vilkastei atteikties sniegt liecības pret savu vīru.

"Ir" vēsta, ka kāzu ceremonija notikusi Jelgavā, Vissvētākās Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo baznīcā.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 31.janvārī aizturēja Vaškeviču kriminālprocesā par kukuļdošanu lielā apmērā. Vairāk nekā 50 000 eiro (35 000 latu) kukulis dots Valsts ieņēmuma dienesta amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu nomaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus attiecībā pret konkrētām personām.

Savukārt Vilkaste uz apsūdzēto sola sēž tā dēvētajā Rīgas domes kukuļošanas lietā. Viņa ir apsūdzēta un ar pirmās tiesu instances spriedumu notiesāta par kukuļdošanu. Šis spriedums gan vēl nav stājies spēkā, jo ir pārsūdzēt.

Prokuratūra tiesu lūdza Vilkasti sodīt ar cietumsodu, taču tiesa viņai piesprieda 40 000 latu lielu soda naudu. Apsūdzībā teikts, ka viņa kopā ar biznesa partneri Raimondu Štālbergu pēc RD amatpersonu pieprasījuma samaksāja miljonu eiro kukuli, lai tiktu mainīti zemes īpašuma izmantošanas nosacījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!