Foto: Kadrs no video
Saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību Latvijā, Veselības ministrija (VM) rīkoja attālinātu preses konferenci, kurā informēja par aktualitātēm. Portāls "Delfi" piedāvāja sekot līdzi šai konferencei video tiešraidē.

Preses konferencē piedalījās Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Jau ziņots, ka piektdien, 3. aprīlī, Latvijā miris pirmais pacients, kuram diagnosticēta Covid-19 saslimšana, portālam "Delfi" apstiprināja VM.

Paciente bija 99 gadus veca sieviete, kura kopš 27. marta ārstējās RAKUS stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs". Pirmās trīs dienas paciente ārstējās intensīvās terapijas palātā. Veselības stāvoklim stabilizējoties, paciente tika pārvesta turpināt ārstēšanos nodaļā. Pacientes nāves iemesls nebija Covid-19 infekcija, bet gan citas hroniskas saslimšanas, informēja VM.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī veikti 1364 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19. No tiem saslimšana apstiprināta 35 cilvēkiem, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 18 198 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 493 personām.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta dati, 31 pacients stacionēts, tai skaitā 28 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs ar smagu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!