Foto: DELFI

Ēģiptes tiesībsargājošajām institūcijām, iesaistoties Latvijas vēstniecībai Ēģiptē, izdevies atrast latviešu dziedātāju Māru Katarsku, un patlaban viņa nogādāta policijā Ēģiptē, portālam "Delfi" pastāstīja Māras māsa Vita.

Vita skaidroja, ka ar vēstniecības iesaisti izdevies noskaidrot, ka iepriekš, kad Māra jau vienreiz nogādāta policijā un pēc tam tiesā, jaunās sievietes iespējamais pāridarītājs bija noalgojis sev advokātu, savukārt Mārai nekāda juridiskā palīdzība sniegta netika. Visticamāk, bailēs par iespējamām sekām Māra pēc tam tiesā liecinājusi, ka vīrietis, ar ko viņa kopā dzīvojusi, neesot viņu fiziski iespaidojis. Līdz ar to abi atbrīvoti, un no tā brīža Māra atkal pazudusi.

Otrdien Latvijas vēstniecības Ēģiptē darbinieki bija devušies pie policijas un tad kopā ar policiju devušies uz vīrieša dzīvesvietu, kur Māru arī atraduši un nogādājuši atpakaļ policijā.

Vita zināja norādīt, ka Māra tur atrodas arī šobrīd. Kopā ar viņu policijā atrodas arī vēstniecības darbinieki. Savukārt Māras un Vitas mamma Aija ir ceļā pie meitas uz Ēģipti. Plānots, ka galamērķi viņa sasniegs trešdien.

Vaicāta par medijos izskanējušo informāciju par "kopdzīves līgumu", ko Māra noslēgusi ar iespējamo varmāku, Vita paskaidroja, ka vēstniecības darbinieki pārbaudījuši šo dokumentu un secinājuši, ka tas neapliecina laulības noslēgšanu. Proti, abi nav īstā laulībā.

Noslēgumā Vita piebilda, ka trešdien, kad Ēģiptē būs ieradusies arī mamma, visticamāk, būs jau vairāk saprotams, kāda būs tālākā rīcība.

Jau ziņots, ka šovu dalībniece un dziedātāja Māra Katarska atradās bezvēsts prombūtnē Ēģiptē un viņas ģimenei bija bailes par jaunās sievietes dzīvību un veselību, ņemot vērā, ka viņas tā brīža draugs viņu sitis un citādāk fiziski un arī emocionāli iespaidojis.

Ārlietu ministrijā portālu "Delfi" iepriekš informēja, ka konkrētajā gadījumā ministrija sniedz visu iespējamo konsulāro palīdzību. Saskaņā ar Konsulārās palīdzības un konsulāro pakalpojumu likumu konsulārā palīdzība ir tieša un individuāla, tai skaitā personas datu aizsardzības nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!