Otrdien valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) ierosinājumu pārtraukt Latvijas dalību starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015". Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu Ministru kabinetā notikušajās debatēs par šo jautājumu.

"Nav lietderīgi projektu turpināt," par EM secinājumiem otrdien informēja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), skaidrojot, ka trīs mēnešu laikā nav iespējams sagatavot kvalitatīvu projektu. 

Savukārt komandītsabiedrības "Expo 2015" valdes loceklis Ģirts Majors uzsvēra, ka projektu arvien iespējams īstenot esošajā budžetā un laikā.

Tikmēr Ārlietu ministrija uzsvēra, ka lēmums pārtraukt dalību izstādē negatīvi ietekmēs Latvijas tēlu. Tāpat negatīva ietekme gaidāma uz Latvijas-Itālijas attiecībām un trīspusējo sadarbību ar Itāliju un Luksemburgu. "Itālijas valdība devusi skaidru signālu, ka tas [ - nepiedalīšanās izstādē - ] tiks uztverts negatīvi," sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

EM pārtrauks Latvijas "Expo" projektu, tostarp izbeigs līgumu ar izstādes organizatoru "Expo 2015 S.p.A" un noslēgtos līgumus ar komandītsabiedrību "Expo 2015". Savukārt, piesaistot neatkarīgu ekspertu, plānots izvērtēt un iespēju robežās samazināt tās komandītsabiedrībai "Expo 2015" izmaksājamās summas par projekta ietvaros iesāktajiem darbiem, kuras nav pamatotas vai tieši attiecināmas uz projektu.

Janvāra beigās tika publiskota informācija par komandītsabiedrības "Expo 2015" tāmi. Uzņēmēju iesniegtie rēķini par Latvijas dalību šovasar gaidāmajā "World Expo" izstādē Milānā liecina ne tikai par nepamatoti uzpūstām izmaksām, bet arī par nekaunīgu valsts naudas šķērdēšanu, rakstīja laikraksts "Diena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!