Foto: F64

Partijas "Vienotība" Rīgas nodaļa aicina valdības koalīcijas partnerus - nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Reformu partiju - vienoties par konstruktīvu sadarbību pirms vēlēšanām un kopīgas koalīcijas izveidošanu pēc tām.

Nodaļas kopsapulcē pieņemtā rezolūcijā tiek norādīts, ka valstiski atbildīgo, labēji centrisko spēku uzvara Rīgas domes vēlēšanās ir iespējama un ļoti svarīga visas Latvijas nākotnei, jo Latvijas galvaspilsētu nedrīkst vadīt korumpēti populisti, kas kopā ar ekstrēmistiem nostājās pret Latvijas valsts valodu un sašķēla sabiedrību.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa uzrunā kopsapulcē pauda viedokli, ka "Vienotība" ar saviem partneriem var uzvarēt Rīgā, "noliekot malā ambīcijas" un startējot pašvaldību vēlēšanās kopā, taču patlaban "ambīcijas ņēma virsroku". Tomēr arī šādā situācijā esot nepieciešams sadarboties.

Lai kopīgi uzvarētu vēlēšanās, "Vienotība" aicina savus partnerus uz konstruktīvu sadarbību pirms vēlēšanām un kopīgas koalīcijas izveidošanu pēc tām.

Svarīgākais kopīgais uzdevums vēlēšanās ir panākt augstu pilsoņu piedalīšanos tajās un novērst vēlētāju balsu zaudēšanu sīkpartiju sarakstos.

Kopīga uzvara ir nepieciešama, lai kopā saliedētu sabiedrību, samazinātu sociālo nevienlīdzību, piesaistītu investīcijas jaunām darbavietām un novērstu sistēmisko korupciju Rīgas domē, lai nostiprinātu latviešu valodu un padarītu Rīgu par Ziemeļeiropas metropoli, uzsver "Vienotība".

"Vienotība" piedāvāja partneriem vēlēšanās startēt kopā, taču RP un VL-TB/LNNK pašvaldību vēlēšanās Rīgā nolēma piedalīties ar atsevišķiem sarakstiem. Tāpat "Vienotība" aicināja RP un VL-TB/LNNK noslēgt trīspusēju vienošanos par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās.

RP Rīgas mēra kandidāte Inga Antāne gan uzsvēra, ka sadarbība nevar būt "politkorekts priekšvēlēšanu kampaņas lozungs" un jābūt taustāmam partneru atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!