Foto: F64

Partija "Vienotība" varētu atskaitīt atpakaļ saņemtos ziedojumus no uzņēmējiem, kas saistīti ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) transporta pakalpojuma iepirkumu, portālam "Delfi" apliecināja "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars

Šādu iespēju raidījumā "Krustpunktā" pieļāva Ministru prezidente Laimdota Straujuma un, pēc Kampara teiktā, tas nav izslēgts.

Iespējamā ziedojumu atskaitīšana pārrunāta partijas valdē, lai pierādītu, ka partija nav saistīta ar ātrās palīdzības automašīnu ārpakalpojuma iepirkumu, kur piedalās uzņēmums "Rīgas sanitārā transporta autobāze", kas šos pakalpojumus nodrošina pašlaik.

Atbilstoši publiski izskanējušajai informācijai, kopējā ziedojumu summa veido 6500 eiro – divi uzņēmuma valdes locekļi ziedojuši 2000 eiro katrs, bet viens – 2500 eiro. "Tā summa ir smieklīga, lai to varētu saistīt ar jebkādu ietekmi," sacīja Kampars, uzsverot, ka partijai nav saistīta ar iepirkumu un tā pretendentiem.

Lai līdzekļus pārskaitītu, nepieciešams partijas valdes lēmums. Tas varētu būt gaidāms pirmdien, 15.decembrī, ja kāds no partijas valdes locekļiem rosinās par šo jautājumu lemt. 

Šā gada augustā valdība atļāva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) slēgt pakalpojuma līgumu uz septiņiem gadiem operatīvā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanai NMPD Rīgas reģionālajam centram, uzņemoties ilgtermiņa saistības ne vairāk kā 52,549 miljonu eiro apmērā. Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) gan aicinājis to pārtraukt un iegādāties valstij automašīnas līzingā.

Pašreizējais līgums ar "Rīgas sanitārā transporta autobāzi" beigsies 2015. gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!