Foto: LETA

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti ceturtdien par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Ilzi Viņķeli (V), portāls "Delfi" uzzināja Saeimas Preses dienestā.

Kā galveno prioritāti Viņķele minēja tā dēvēto "ideālā skolu tīkla" veidošanu: "Svarīgi darīt visu, lai Latvijā nodrošinātu skolas, kurās gan bērniem patīk mācīties, gan skolotāji ir gandarīti strādāt. Tādēļ šobrīd spēkus veltīsim tam, lai iedzīvinātu decembra nogalē Saeimā apstiprināto lēmumu par kvalitatīva vispārējās izglītības iestāžu tīkla un skolēnu mobilitātes nodrošināšanu."

Par jauno komisijas sekretāru ceturtdienas sēdē ievēlēts deputāts Valdis Skujiņš (ZZS). Komisijas priekšsēdētāja biedra pienākumus turpinās pildīt Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK).

Līdz šim Viņķele Izglītības komisijā pildīja sekretāra pienākumus.

Viņķele kā deputāte darbojās arī 10. un 11. Saeimā, bet laikā no 2011. gada 25. oktobra līdz 2014. gada 22. janvārim ieņēma labklājības ministres amatu.

Komisijas amatpersonu vēlēšanas notika, jo līdzšinējais priekšsēdētājs Jānis Vucāns (ZZS) pārtraucis darbu komisijā un ievēlēts par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!