Foto: LETA

Zaudējuma rūgtums neliks "Vienotībai" kļūt par destruktīvu frakciju Saeimā, komentējot Valsts prezidenta izvēli nominēt premjera amatam Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvi Māri Kučinski, sacīja deputāte Ilze Viņķele ("Vienotība").

Viņa uzsvēra, ka par tālāko "Vienotības" rīcību tiks lemts trešdienas partijas valdes un Saeimas frakcijas sēdē. ""Vienotība" šodien lems par to, vai strādās Kučinska valdībā," viņa teica.

Viņķele vērsa kritiku pret "Vienotības" līderi Solvitu Āboltiņu.

"Partijas priekšsēdētāja un valde ļoti pārliecinoši un nelokāmi skaitīja mantru, ka mēs uzticamies un nododam Ministru prezidenta nomināciju Valsts prezidenta rokās un neizrādam nekādu iniciatīvu. Ja mēs esam konsekventi un pilnībā uzticamies prezidenta iniciatīvai, tad ir viens scenārijs. Ja kaut kādu apsvērumu dēļ mūsu valdes priekšsēdētājas uzticēšanās prezidenta iniciatīvai ir mainījusies, tad ir cits scenārijs," komentēja Viņķele.

Taujāta, cik liela ir varbūtība, ka tagad notiks liela cīņa par to, ka premjera amats ir ir jāsaglabā "Vienotībai", Viņķele sacīja, ka "jau līdz šim "Vienotība" ir spēlējusi riskantu spēli, bet, ja šobrīd "Vienotība" nepiekritīs prezidenta nominācijai, tad mēs kļūstam jau ekstrēmi destruktīvi".

"Nedomāju, ka šāds zaudējuma rūgtums neļaus mums kļūt par destruktīvu frakciju Saeimā," sacīja politiķe.

Viņķele norādīja, ka "Vienotībai" ir bijis visas frakcijas kopējs lēmums par atbalstu Kārlim Šadurskim. "Šī ziņa [Māra Kučinska nominēšana] ir jauna. Nāksim kopā. Prezidenta lēmums "Vienotībai" ir neiepriecinošs. Domāsim tālāk," viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!