Foto: F64

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) valde šodien uzklausīja dažādus biedru viedokļus par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) dalību pieņemšanā par godu Krievijas dienai, tomēr sodīt par to ministri nav plānots.

Kā  sacīja nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, VL-TB/LNNK biedriem bija dažādi viedokļi par dalību šādā pasākumā, ņemot vērā Krievijas "maigās varas" politiku.

Pati ministre valdes sēdē nepiedalījās, jo viņa tikās ar Kultūras aliansi, tomēr uz valdes sēdi bija ieradušies ministres biroja pārstāvji.

Taujāts par secinājumiem pēc šī jautājuma izvērtēšanas, Bērziņš norādīja, ka ir nepieciešams rūpīgi izvērtēt dalību līdzīgos pasākumos, ņemot vērā Krievijas "maigās varas" politiku.

Tikmēr portāla "pietiek.com" publicētajā VL-TB/LNNK biedru elektroniskajā sarakstē bija pausti daudzi kritiski viedokļi par Jaunzemes-Grendes dalību šajā pasākumā un tika norādīts pat uz nepieciešamību izvērtēt demisiju.

Kā ziņots, 12.jūnija ar pieņemšanu Krievijas vēstnieka Latvijā rezidencē un koncertu Dzintaru koncertzālē arī Latvijā tika svinēta Krievijas diena.

Par godu Krievijas dienai savā Jūrmalas rezidencē pieņemšanu rīkoja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

12.jūnijā Krievijā tiek svinēta Krievijas diena jeb datums, kad 1990.gadā Krievijas parlaments pasludināja deklarāciju par Krievijas suverenitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!