Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) izprot Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) prasības, tomēr vērš uzmanību uz ierobežotajām budžeta iespējām.

Kā sacīja VM pārstāvis Oskars Šneiders, nav noslēpums, ka veselības nozares finansējums nav pietiekams visu veselības nozares vajadzību apmierināšanai. Vienlaikus valsts budžeta iespējas arī ir ierobežotas un izstrādātais 2016. gada budžeta projekts ir kompromiss starp visu nozaru vajadzībām un pieejamajiem finanšu līdzekļiem, norādīja Šneiders.

Viņš piebilda, ka ministrija arī saprot arodbiedrības darba metodes, lai vēlreiz pievērstu uzmanību veselības aprūpei, proti, akciju un piketu, kā arī streika rīkošanu.

Jau ziņots, ka LVSADA šodien padomes sēdē ir pieņēmusi lēmumu rīkot protesta akciju pie Saeimas un gatavoties nozares streikam.

"Galvenais protestu iemesls ir valdības plānotā veselības aprūpes budžeta tālāka samazināšana," norādīja arodbiedrības pārstāve Inga Rudzīte.

Kā pastāstīja arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, protesta akcija sapulces veidā plānota 3. novembrī, kad Saeima pirmajā lasījumā skatīs nākamā gada budžeta projektu. Keris gan pieļāva, ka datums varētu tikt mainīts, ja budžeta projektu skatīs citā dienā.

Arodbiedrībai ir trīs prasības - kvotu palielināšana veselības aprūpei, pacientu līdzmaksājumu samazināšana un vidējā atalgojuma palielināšana veselības nozarē strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!