Foto: F64

Veselības ministrija (VM) vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pašreizējās valdes finanšu darbību.

Veselības ministre Ingrīda Circene ("Vienotība") piektdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" pavēstīja, ka sestdien tiks mainīts Stradiņu slimnīcas valdes sastāvs un līdzšinējo valdes locekļu Modra Dzenīša un Raimonda Briča vietā nāks slimnīcas ārste Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns, Circenes ārštata padomnieks Guntis Bahs. Slimnīcas valdē paliks arī juriste un ekonomiste Rūta Valtere, kas valdē tika iecelta pirms divām nedēļām.

Saskaņā ar Circenes rīcībā esošo informāciju, KNAB ir sācis pārbaudi par līdzšinējās Stradiņa slimnīcas valdes darbu.

Ministre uzsvēra, ka slimnīcā ir ļoti neskaidra finanšu plūsma, radīti īstermiņa kredīti 17 miljonu latu apmērā. "Ir nopietnas šaubas par šīm finanšu plūsmām un naudas izlietojumu," viņa atzina.

Jau vēstīts, ka VM sestdien notiks Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā plānots lemt par valdes nomaiņu.

Slimnīcas mediķi gan trešdien protesta akcijā pauda atbalstu līdzšinējai valdei un kritizēja VM par slepenību tās plānotajā nomaiņā. Slimnīcas arodbiedrība ministrijas rīcībā saskatīja vēlmi slimnīcas valdē iekārtot paklausīgākus cilvēkus no malas. Tobrīd jauno valdes locekļu vārdi vēl nebija zināmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!