Foto: LETA

Patlaban būtisks jautājums ir, vai Latvijas drošības dienesti spēs nodrošināt valsts iedzīvotāju drošību pēc bēgļu uzņemšanas, ņemot vērā, ka kopā ar viņiem Latvijā var ieceļot arī iespējamie teroristi, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” pirmdien sacīja bijušais Latvijas prezidents un politiķis Valdis Zatlers (RP).

Turpinot runāt par drošības situāciju, Zatlers norādīja, ka Krievija tomēr Latviju neapdraudēs, neskatoties uz to, ka no lielās kaimiņzemes varot sagaidīt visneiedomājamākos risinājumus. Vienlaikus Zatlers piemetināja, ka Krievijas rīcība varot nākt Krievijai par sliktu.

Savukārt situāciju pašmāju politikā Zatlers komentēja, sakot, ka pašreizējā valdība ir ekspertu un speciālistu valdība. Tomēr patlaban jautājums ir arī par valdības spēju virzīt valsti uz attīstību. Bijušais

Valsts prezidents pauda bažas par to, ka Saeimai ir tendence “skatīties pagātnē”, veidojot dažādas izmeklēšanas komisijas. Viņš norādīja, ka šādi veidojumi patiesībā ir politiskas dabas, tāpēc tām meklēt vainīgos iz bezjēdzīgi.

Visbeidzot sarunā ar raidījumu Zatlers atzina, ka katrai partijai ir kāda "uts", no kuras neviena no koalīcijas partijām netiekot vaļā. Kā piemērus Zatlers intervijā minēja maksātnespējas jautājumu un ātro kredītu lobiju. Savukārt partijai "Vienotība" bijusi eiforija, ka tā būs mūžīga. Viņš sacīja, ka šis pieņēmums bijis maldīgs, turklāt “viņi paši iznīcina savus līderus”. Kopumā “Vienotība” nokavējusi partijas vadības maiņu, savu redzējumu klāstīja Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!