Foto: LETA

"Jaunās vienotības" virzītais premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) potenciālajiem koalīcijas partneriem - Apvienotajam sarastam (AS) un Nacionālajai apvienībai (NA) – ceturtdien, 3. novembrī, piedāvājis atbildības jomas nākamajā Ministru kabinetā.

Iespējamajā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajā valdībā JV atbildības sfērā varētu būt ārlietu, finanšu, izglītības un zinātnes, tieslietu, labklājības ministru amati, kā arī jaunveidojamā klimata ministra amats.

AS atbildības sfērā varētu būt iekšlietu, zemkopības, veselības, kā arī reģionālās attīstības ministru amati.

Bet NA atbildības sfērā – aizsardzības, kultūras, satiksmes un ekonomikas ministru amati.

Kariņš skaidroja, ka viņš centies partneriem piedāvāt līdzsvarotu piedāvājumu, kas sakrīt ar potenciālo koalīcijas partneru vēlēšanu programmās paustajiem uzstādījumiem.

Kariņa vērtējumā, ministru portfeļu sadalījums ir "taisnīgākais iespējamais" un viņš pauda cerību, ka arī partneri to tā arī novērtēs. Tāpat politiķis piebilda, ka viņš patlaban neredz reālas iespējas kaut ko mainīt ministriju sadalījumā.

Tajā pašā laikā viņš atzina, ka "nopietns diskusiju objekts" joprojām ir līdzšinējās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vides funkciju nodošana jaunveidojamajai Klimata ministrijai.

Preses konferencē pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem Kariņš pavēstīja, ka katrs no partneriem savā vidū apspriedīs šo piedāvājumu un visi trīs politiskie spēki atkal tiksies piektdien pulksten 15.30.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā proporcionalitātes principu, premjerministrs Krišjānis Kariņš piedāvā jaunajā valdībā "Jaunajai vienotībai" (JV) septiņas vietas, Apvienotajam sarakstam (AS) un Nacionālajai apvienībai (NA) – pa četrām. To Kariņš sacīja raidījumā "Spried ar Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!