Foto: F64

Trīs Zolitūdes traģēdijā apsūdzētās personas saņēmušas slepkavības draudus, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Valsts policija sākusi izmeklēšanu, kurā tiek pārbaudīti slepkavības draudi pret SIA "Maxima Latvija" darba aizsardzības speciālisti Innu Šuvajevu, kā arī Rīgas būvvaldes darbiniecēm Mariku Treiju un Aiju Meļņikovu, vēsta raidījums. Valsts policija nekomentē plašāku informāciju par saņemtajiem slepkavības draudiem.

"Es varu apstiprināt to, ka ir uzsākts kriminālprocess par gatavošanos izdarīt trīs personu, tai skaitā manas aizstāvamās Innas Šuvajevas slepkavību. Par šo apstākli mēs uzzinājām pērn pirms Ziemassvētkiem, kad policijas darbinieki bija izsaukuši viņu pie sevis un paziņoja, ka viņiem ir informācija par iespējamo gatavošanos izdarīt viņas slepkavību," raidījumam pauda Šuvajevas advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Tāpat viņa norādīja, ka Innu Šuvajevu kādu laiku apsargājusi policija. "Viņai bija norādīts, ka apdraudējums saistīts ar viņas dalību Zolitūdes traģēdijas lietā," raidījumam sacīja Kvjatkovska.

Šuvajeva Zolitūdes lietā ir apsūdzēta par darba aizsardzību reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpšanu, kas izraisījusi miesas bojājumus un cilvēku nāvi, informē LTV. Pati personīgi Šuvajeva draudus nav saņēmusi un par iespējumu apdraudējumu savai dzīvībai uzzinājusi tikai no policijas, apgalvojusi Šuvajevas advokāte. Uzsāktajā krimināllietā viņai ir klasificēta kā cietusī.

LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka šāds statuss piemērots arī Rīgas būvvaldes darbiniecēm Marikai Treijai un Aijai Meļņikovai.

Zolitūdes traģēdijas lietas tiesnese Dzintra Zemitāne raidījumam atzina, ka, ja draudi apsūdzētajām saistīti ar viņu dalību Zolitūdes lietā, šis jautājums būs jāskata nākamajā sēdē. "Ja šīs abas lietas būs saistītas, tad viennozīmīgi, protams, ietekme var būt. Acīmredzot tad būs jālemj par to, vai šinī procesā ir jālemj bez viņu klātbūtnes, vai ir procesuālā aizsardzība," raidījumam "Panorāma" apgalvoja Zemitāne.

Šuvajevas advokāte raidījumam uzsvēra, ka viņas kliente nedosies uz tiesas sēdi savas drošības dēļ. Taču Zolitūdes lietas vadošais tiesnesis Erlens Ernstons gan advokāti informējis, ka apsūdzētajai Šuvajevai nākamajā sēdē, kas paredzēta 1. martā, ir jāierodas, informē raidījums. Tad arī tiks lemts par viņas turpmāko dalību tiesas procesā.

Jau vēstīts, ka 8. decembrī notika pirmā tiesas sēde par lielāko traģēdiju atjaunotās Latvijas vēsturē, kad, sabrūkot lielveikalam "Maxima" Zolitūdē, gāja bojā 54 cilvēki.

Nākamā tiesas sēde notiks šī gada 1. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!