Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neatbalstīs opozīcijas rosināto tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) demisijas pieprasījumu, bet "Vienotība" lēmumu vēl nav pieņēmusi.

Satiksmes ministrs, premjera pienākumu izpildītājs Anrijs Matīss (V) šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka "Vienotība" savu lēmumu vēl nav pieņēmusi un diskutēs par šo jautājumu trešdien, 16. septembrī, frakcijas sēdē.

Savukārt ZZS valdes loceklis Edgars Tavars informēja, ka ZZS pārrunāja šo priekšlikumu šodien valdes sēdē un politiskajam spēkam neesot iebildumu pret ministra darbu. Tātad ZZS neredz nepieciešamību prasīt Rasnača demisiju.

Iepriekš vairāki koalīcijas deputāti neoficiāli pieļāva iespēju nepiedalīties balsojumā par Rasnača demisijas pieprasījumu.

Kā ziņots, savu nostāju par tieslietu ministra demisijas pieprasījumu šonedēļ plāno formulēt arī divas opozīcijas frakcijas - Latvijas Reģionu apvienība un "No sirds Latvijai".

Ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram izteica opozīcijas partija "Saskaņa". Skaidrojot šo ierosinājumu, deputāts Andrejs Elksniņš (S) iepriekš norādīja, ka Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un viņš ir jāatlaiž. "Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā," sacīja deputāts.

Kā piemērus Elksniņš minēja situāciju, ka piespriests piespiedu darbs par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā, pedofilu identitātes slēpšanu un no vardarbības cietušā bērna personas datu atklāšanu, kopējās valsts sodu politikas neefektivitāti, "sistēmiskas pieejas neesamību tieslietu ministra darbā un Saeimas Juridiskās komisijas uzdevumu nepildīšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!