Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "Progresīvie" frakciju deputāti ceturtdien, 14. jūnijā, atbalstīs opozīcijas partiju "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Stabilitātei!" rosināto priekšlikumu izteikt neuzticību Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), portālam "Delfi" apstiprināja ZZS frakcijas vadītājs Viktors Valainis un "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens.

Vaicāts, kā ZZS ceturtdien Saeimas ārkārtas sēdē balsos jautājumā par neuzticības izteikšanu premjeram, Valainis bija lakonisks – atbalstīsim.

Tajā pašā laikā politiķis paskaidroja, ka būtībā šis balsojums būs par demisijas pieprasījumu Kariņa vadītajai valdībai, kuras sastāvā darbojas politiskie spēki "Jaunā Vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA).

"Ja tas būtu atsevišķu ministru demisijas pieprasījums, tad mēs vērtētu savādāk, bet, ja tas ir demisijas pieprasījums valdībai, tad nevar būt šaubu, jo šī valdība strādā ārkārtīgi neefektīvi," sacīja Valainis.

Arī Briškens sacīja, ka "Progresīvie" atbalstīs Kariņa valdības demisiju, ko politiskais spēks drīzāk uztver kā neuzticības izteikšanu pašreizējai koalīcijai, kuras darbībā ir trūkumi.

Detalizētu pamatojumu neuzticības izteikšanai Kariņa valdībai Briškens sola sniegt ceturtdien no Saeimas tribīnes, vienlaikus uzrunā plānots iezīmēt virzienus un risinājumus, kā vajadzētu rīkoties, ja izdosies izveidot alternatīvu koalīciju.

Redz vairākas problēmas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!