Foto: F64

"Jā, es esmu bijis komunists, un no tā nekaunos," saka Zaļo un zemnieku savienības Saeimas deputāts Augusts Brigmanis, kuru vēlētāji atstājuši uzreiz aiz svītras iekļūšanai parlamentā, pirmdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Brigmanis, kurš Saeimā ienāca līdz ar "Jauno laiku", tikai no cita politiskā spēka, tagad piedzīvojis bijušās "Jaunā laika" līderes Solvitas Āboltiņas likteni. Viņus abus vēlēšanu sarakstā apsteidza agrākais Reformu partijas deputāts Viktors Valainis, skaidro raidījumā.

Brigmanis ļaunu prātu netur un uzskata, ka politikā ir jāienāk jaunajiem. "Viktors savu kampaņu ir veicis. Es redzēju, kā viņš strādāja. Viņš strādāja vairāk nekā dažs labs mūsu komandas cilvēks, varbūt vairāk nekā es," atzīst politiķis.

"Esmu saņēmis dažādus signālus. Ir cilvēki, kuri priecājas, ka neesmu iekšā, ir arī tādi, kuri mani atbalsta. Tiem, kuri domā, ka no politikas es aiziešu, es gribu pateikt: "Neceriet, tā nebūs!"," uzsver Brigmanis.

"Cilvēku, kuriem es esmu bijis nepieņemams un kuri mani ir svītrojuši, priekšā es muguru neliekšu. Es palikšu tāds pats, kāds es esmu, savu viedokli nemainīšu. Es savu pagātni nenožēloju. Es droši varu paskatīties sev acīs spogulī un pateikt, ka viss, ko esmu darījis, ir bijis tikai tautas vārdā, cilvēku vārdā," politiķis skaidro raidījumā.

Brigmanis Saeimā tika ievēlēts 2002. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!