Foto: Rīgas dome
Rīgas būvvalde konstatējusi vairāku partiju priekšvēlēšanas aģitācijas materiālu izvietošanu, pārkāpjot normatīvajos aktos noteiktās prasības, portālu "Delfi" informē būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Partija „Vienotība” neievēroja reklāmas izmēru ierobežojumus Rīgas vēsturiskajā centrā un citās pilsētas aizsardzības teritorijās, savukārt partija „Latvijas reģionu apvienība” 2. oktobrī pie „Dailes teātra” novietojusi autobusu, kas patvaļīgi tika pārveidots par vides reklāmas objektu. Uz transportlīdzekļa tika izvietotas partijas reklāmas, par to iepriekš neinformējot būvvaldi. Paralēli šim pārkāpumam konstatēts, ka konkrētās partijas priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli, nesankcionēti ir izlīmēti arī vairākās pieturvietās, viņa skaidro.

Savukārt piektdien, 3.oktobrī, kad priekšvēlēšanu aģitācija ir aizliegta, fiksēta partijas „Jaunā konservatīvā partija” aģitācijas reklāma, kas izvietota uz Kārļa Ulmaņa gatvē novietotas automašīnas piekabes.

Žūka atgādina, ka atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likumam dienu pirms vēlēšanu dienas, kā arī vēlēšanu dienā, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās ir aizliegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!