Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pieaugot Maskavas un Rietumu pretstāvei uz Ukrainas kara fona, Krievijas propaganda aizvien biežāk vainojusi nelokāmo Ukrainas aizstāvi Poliju visās iespējamās negantībās, bet parasti šādus izdomājumus izteikuši skribenti vai otrā ranga politiķi. Šoreiz savu vārdu teicis pats Kremļa saimnieks.

Viņš ir pastāvīgi meklējis vāju vietu koalīcijā, kas atbalsta Ukrainu, un viņa svaigākās vārdu zalves uz Poliju ir tēmētas ar nepārprotamu nolūku. Tam veltīta lielākā daļa no Krievijas Drošības padomes video apspriedes, kurā, kā skatāms ierakstos, no lielvalsts stūrmaņa mutes izskanējusi arī virkne, delikāti sakot, savdabīgu un neticamu apgalvojumu. Tā ir iespēja kārtējo reizi iepazīties ar Vladimira Putina vēstures interpretācijas paraugiem, kas sekojuši pēc Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta direktora Sergeja Nariškina ievadvārdiem par Polijas "bīstamajiem plāniem" un Varšavas vēlmi "izvietot karaspēku Ukrainas rietumu teritorijās".

Krievijas un Baltkrievijas amatvīri un propagandisti jau kopš kara sākuma – tiesa, bez konkrētiem pierādījumiem – ir apgalvojuši, ka Polijai ir ambīcijas pārņemt kontrolē Ukrainas un Baltkrievijas rietumu reģionus, kas pirms Otrā pasaules kara bija Polijas valsts daļa. Neviena Polijas amatpersona nav paudusi šādu mērķi un nav spērusi nekādus soļus šādā virzienā. Un tad ideologiem atliek faktu vietā "pievilkt" frāžu drumslas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!