Foto: EPA/Scanpix/LETA / Cehs.lv kolāža

Portāla "Cehs.lv" štata muzikologs Kristaps Āls, kurš pats akadēmiskā līmenī ir apguvis teramīna spēli, pēcsvētku dienā vēlas aktualizēt jautājumu, kas ir sasāpējies un pieprasa publisku šķetināšanu gluži kā Arstarulsmirus hemoroīdi. Runa, protams, ir par labi zināmu latviešu dziesmu ieskaņošanu jaunās skaņās.

Pirmkārt, maestro K. Āls norāda – "labi zināmas latviešu dziesmas" ir labi zināmas tā iemesla dēļ, ka tās visbiežāk ir diezgan labas. Tās gandrīz visos gadījumos ir muzikālu dižgaru radītas – Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Mārtiņš Brauns, Zigfrīds Muktupāvels un citi. Šo sarakstu varētu turpināt vēl un vēl. Doma, ka šo cilvēku radītajām dziesmām būtu vēl nepieciešams pieskāriens no kāda sevi nepierādījuša mūziķa puses, kurš labākajā gadījumā nesen pabeidzis mūzikas koledžu, ir ļoti amizanta. Visticamāk, viņš vienkārši ir samulsis un tagad nezina, ko iesākt ar instrumentspēlē pavadītajiem gadiem.

"Tas ir kā švīkāties pa virsu Purvītim," analizē K. Āls. Cik bieži esat dzirdējuši, ka ļaudis nopietni uztvertu jauno rakstnieku, kurš piedāvā pārrakstīt Raini jaunā manierē? Iespējams, pat nedaudz mūsdienīgā – tādā, kurā saduras stilīgais un senilais. "Zelta zirgs"? Drīzāk jau "Bling bling bērītis", ne?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!